luni, 28 februarie 2011

Curiozitati bizare

Sunt o multime de lucruri pe care nu le cunoastem in lumea asta mare si plina de neprevazut. Zilele astea umbland teleleu pe net am dat peste un articol interesant . Multe dintre lucrurile de acolo nu le stiam .Vi le impartasesc si voua ! 
Stiati ca : Propriul nostru corp este capabil de a produce aspirina ?
Stiati ca : corpul produce aspirina?
Consumul de fructe si legume poate ajuta corpul sa produca aspirina proprie. “Journal of Agriculture and Food Chemistry” a demonstrat in urma unui studiu cu participanti umani carora li s-a administrat acid benzoic, o substanta naturala intalnita in fructe si legume, ca propriul lor corp produce acid salicilic, componenta cheie in compozitia aspirinei, cu proprietati anti-inflamatorii si de calmare a durerii.
Stiati ca: Sa tragi un pui de somn la servici este in favoarea sefului tau
Stiati ca: beneficiile somnului in timpul programului
Un pui de somn de 20 de minute poate imbunatati starea dumneavoastra generala, vigilenta, sa stimuleze starea de spirit si sa creasca productivitatea. William Anthony, co-autor al cartii “The Art of Napping at Work” – “Arta de a trage un pui de somn la servici”, spune beneficiile pentru corpul uman dupa o mica pauza, mai precis un somn scurt iti pot mari randamentul la munca timp de cateva ore. In plus chiar si inima ar avea beneficii de pe urma somnului.
Intr-un studiu de sase ani, desfasurat in Grecia cu subiecti barbati, cercetatorii au descoperit ca cei care au tras puiul de somn in timpul zilei de cel putin trei ori pe saptamana au un risc cu 37% mai scazut sa sufere de boli de inima.

Stiati ca: Ejacularea ii poate face pe barbati sa stranute?
Stiati ca: Ejacularea ii poate face pe barbati sa stranute?
Ca rezultat al ejacularii, pe unii barbati ii poate apuca stranutul, altii au dureri de cap. Activitatea crescuta a sistemului nervos in timpul orgasmului poate fi vinovata de durerile de cap. O posibila explicatie pentru stranut este ca, in creier, centrul pentru orgasm este aproape de centrul pentru cascat si stranut.



Stiati ca: Fiecare persoana are o amprenta unica a limbii?
Stiati ca: amprenta unica a limbii?
La fel ca amprentele digitale asa si limba este un organ unic cu o textura ce difera de la un individ la altul. Deci se poate face o identificare a unei persoane si cu ajutorul amprentei limbii.




Stiati ca: Pielea alba, culoare pielii albe, a evoluat in timp?
Stiati ca: Culoare pielii a evoluat
Se pare ca am fost cu totii negrii la inceput (daca luam in considerare ca primii oameni au aparut in Africa).
Culoarea “alba” a pielii a aparut datorita faptului ca omul a inceput migreze de la ecuator .
Fara pigmentii de culoare ar disparea nuantele pielii si toti am avea o culoare alb-cremos.
Venele aflate aproape de suprafata pielii dau o culoare rosiatica.
Pielea are de asemenea si un pigment de galben, un galben asemanator panzelor de pictura, un galben pal.
Si nu in ultimul rand, melanina, substanta ce reactioneaza la razele ultraviolete .
Acesti patru factori, amestecati si in proportii diferite in functie de locatia pe glob dau culoare tuturor oamenilor din intreaga lume.

Stiati ca: Pe talpa, temelia organismului, se intalneste cea mai groasa piele de pe toata suprafata corpului ?
Stiati ca: totul despre talpa
Pielea de pe palme si talpi are o grosime de 4 mm si este cea mai groasa piele de pe toata suprafata corpului, iar unele portiuni de pe calcai fiind chiar putin mai groase.
De asemenea,in talpa se gasesc mai multe glande sudoripale decat oriunde altundeva.




Stiati ca: Apendicele nu este chiar asa nefolositor pe cat il considera unii ?
Stiati ca: Apendicele
Apendicele, un organ considerat de multi nefolositor, are si el rolul lui in organism, este o “casa de siguranta” pentru bancteriile benefice care se gasesc in intestinele umane. Aceste bacterii aflate in apendice ajuta digestia si are un rol important la curatarea intestinelor . (link)


Stiati ca: Dimineata suntem mai inalti decat seara ?
Stiati ca: Dimineata
Trupul este ma inalt dimineata decat seara cu aproximativ 1 cm si asta din cauza ca atunci cand dormim coloana vertrebrala si mai precis vertebrele coloanei sunt hidratate iar spatiile dintre ele sunt umplute cu apa. In timpul zilei, datorita propriei greutati apa se scurge si spatiul dintre vertebrele se contracta, astfel pierdem putin din inaltime .



Stiati ca: Oamenii stralucesc in intuneric ?
Stiati ca: Oamenii stralucesc in intuneric
S-a demonstrat cu ajutorul unor camere ultra sensitive ca trupurile noastre emit mici cantitati de lumina, prea slaba pentru a fi observata cu ochiul liber. Uimitoarele imagini ce demonstreaza ca al nostru corp emite lumina au fost publicate de cercetatorii japonezi care au resuit sa imortalizeze primele imagini ale corpului bioluminescent.
In principiu se stia de ani buni ca toate fiintele vii produc o cantitate mica de lumina ca rezultat al reactiei chimice dintre celulele lor, dar cu ajutorul acestui experiment al japonezilor s-a reusit pentru prima data sa se surprinda acest lucru si cu o camera video
Cel mai surprinzator a fost faptul ca zonele care emit cea mai multa multa lumina nu corespunde cu zonele unde se produce cea mai multa caldura in corp, zonele termale studiate inainte cu o camera termala.


Stiati ca: Stomacul produce la fiecare trei zile o noua “captuseala” pentru a nu fi digerat el de propriul acid ?
Stiati ca: Stomacul
Exista un lichid periculos care nu iti poate fi confiscat de nici o securitate a aeroportului, se afla in propriulcorp, in stomac. Celulele stomacului secreta acid clorhidric, un compus coroziv folosit in tratarea metalelor in industrie. Poate coroda otelul, dar mucoasa peretelui gastric pastreaza acest lichid otravitor in conditii de siguranta in sistemul digestiv.



Stiati ca: Pozitia corpului iti poate afecta memoria ?
Stiati ca: Pozitia corpului
Nu iti poti aminti data casatoriei ? Incearca sa stai in genunchi. Amintirile ne sunt foarte incorporate in simturile noastre. Un miros sau un sunet iti poate aminti de un episod indepartat din copilarie.
Un studiu a demonstrat ca episoade din trecutul vostru va sunt amintite mult mai repede si mai bine daca va aflati cu corpul intr-o pozitie similara cu cea din trecut pe care incercati sa v-o reamintiti.



Stiati ca: Blondele au mai mult par ?
Stiati ca: Blondele par
Se spun atatea despre blonde, dar orice s-ar zice cu siguranta au mai mult par. Culoarea parului determina cat de des este parul de pe cap. In medie, omul are 100 000 de foliculi de par (adancituri din care creste parul), fiecare este capabil sa produca 20 de fire de par individuale pe timpul vietii unui om. Media foliculilor de par la blonzi este de 146 000, in timp ce la persoanele cu parul negru media foliculilor de par este undeva la 110 000. La bruneti media este de 100 000 foliculi de par, iar la roscati 86 000 avand in medie cel mai rar par.
Stiati ca: O persoana are in medie 14 flatulente pe zi ?
Stiati ca: 14 flatulente
Chiar daca doresti sa crezi ca esti prea demn pentr a elimina astfel un gaz, realitatea este ca aproape toata lumea o face de cel putin cateva ori pe zi. Digestia determina organismul sa elimine gaze ce pot fi dureroase pentru stomac daca nu sunt eliminate si raman blocate in burta.




Stiati ca: Avand orgasm barbatii pot prevenii cancerul de prostata ?
Stiati ca: Avand orgasm barbatii pot prevenii cancerul de prostata ?
Doua mari studii din 2003 si 2004 au demonstrat, ca barbatii de varsta mijlocie care au avut (sau macar isi amintesc) cel putin patru orgasm e pe saptamana la varsta de 20 si 30 de ani au risc de a face cancer la prostata mai scazut cu aproape o treime.
Unii cercetatori sustin ca ejacularea iti curata prostata de factorii cancerigeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu