vineri, 25 februarie 2011

Tratamente naturiste pentru par!

Parul la fel ca si restul corpului are nevoie de o ingrijire speciala pentru a-si pastra culoarea si stralucirea. Eu sunt o fana a tratamentelor naturiste , si pentru par de cele mai multe ori am folosit masca din galbenus de ou , cu ulei de masline si ulei de ricin . Un alt amestec folosit a fost si mierea de albine cu uleiul de masline. Mie mi s-au parut foarte benefice; ofera stralucire parului si il face mai moale . Am studiat si cateva articolereferitoare la diversele tratamente naturiste si am sa va enumar si voua cateva dintre acestea.

Formati o pasta din 2 linguri de masline, un galbenus de ou, picaturi de lamaie. Aplicati aceasta pasta pe par. Se acopera si se lasa 45 de minute, dupa care se samponeaza.
Masati parul si scalpul cu o pasta formata din galbenus de ou si miere si lasati in par circa jumatate de ora, dupa care samponati.
Formati o pasta din lapte de nuca de cocos si gel de aloe vera. Aplicati pasta pe par si tineti parul acoperit timp de o jumatate de ora. Apoi clatiti cu apa calduta. Acest tratament ar trebui repetat de 3 ori pe saptamana.
Iodul de coada calului este foarte eficient pentru regenerarea si intarirea radacinii parului. Iodul se prepara din doua frunze de coada calului maruntite, macerate apoi timp de doua saptamani in alcool de 70 de grade.
Clatiti parul cu un amestec de otet de mere si ceai din salvie. Frecati puternic chelia cu ceapa pana scalpul devine rosu. Aplicati apoi miere pe toata suprafata capului.
Un tratament pe care il puteti folosi frecvent este urmatorul: pisati samburi de lamaie verde si piper in cantitati egale, amestecatile cu apa si aplicati pe pielea capului.
Formati o pasta amestecand ulei de masline, miere si scortisoara pudra. Masati pe scalp si lasati pentru 15 minute. Clatiti apoi parul folosing un sampon pentru scalp sensibil. Puteti repeta acest tratament de trei ori pe saptamana.
Uleiul de masline este un ingredient important si in alte tratamente. De exemplu, masati parul cu ulei de masline seara, inainte de a merge la culcare si apoi a doua zi dimineata. Clatiti parul cu un sampon pentru piele sensibila.
Uleiul de masline se poate folosi si in combinatie cu usturoiul sub forma de masca care se lasa pe par timp de 3 sau 4 ore dupa care se splala parul cu apa calduta.
Rozmarinul este una din plantele care pot fi folosite impotriva caderii parului. Faceti o infuzie din 50 de grame de rozmarin peste care se toarna 500 grame de apa clocotita. Se acopera timp de 30 minute. Dupa strecurare, folositi lichidul pentru a va spala pe cap. In acelasi fel mai poate fi folosita si urzica, sporiciul, frunza de nuc, nasturelul.
Si uleiurile esentiale pot combate caderea parului. Masati scalpul cu oricare din urmatoarele tipuri de ulei: jojoba, lamaie, laventica, musetel, grefa.
Levantica se mai foloseste in tratarea caderii parului si sub forma de tinctura. Puneti un pumn de flori in 1 litru de alcool la 70 de grade. Pastrati amestecul la temperatura camerei agitand sticla din cand in cand pentru a se omogeniza tinctura. Tinctura de levantica se aplica la nivelul radacinii cu un tampon de vata.
Aplicati pe par suc de frunze de coriandru.
Amestecati in cantitati egale ulei de ricin si ulei de migdale si aplicati solutia pe scalp cel putin o data pe saptamana.
Puteti combate caderea parului cu produse naturiste plecand insa din interior. Caderea parului poate fi un rezultat al nivelului scazut de cupru din organism. Pentru a creste prezenta de cupru in organism, beti suc de morcov.
Beti la masa un suc din otet de mere si cu un pahar de apa timp de 2 sau trei saptamani. O alta bautura care va poate ajuta, o puteti obtine amestecand o banana, miere, iaurt si lapte degresat.

Consider ca aceste tratamente sunt mult mai utile decat cremele din magazine pe care dam o multime de bani si nici nu suntem sigure daca vor avea efect. Daca stam si ne gandim bine, nici o combinatie dintre produsele de mai sus nu au cum sa ne facrau parului , deoarece sunt pline de vitamine si compusi necesari intretinerii firelor de par.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu