marți, 22 februarie 2011

Tendinte primavara-vara! Ce pantofi si sandale se poarta in 2011. FOTO (I)


Sezonul acesta moda mizeaza din plin pe culoare si aduce un suflu nou la toate nivelurile de creativitate. Renuntam la tonurile cenusii care au dominat podiumurile in toamna si ne lasam inspirati de accentele retro si de efervescenta pop-art-ului. Tocurile pantofilor se inalta din ce in ce mai mult si capata forme neobisnuite, dand nastere unei noi estetici.

Cataramele invaluie glezna fara a constrange in vreun fel, esarfele se transforma in barete, culorile sunt aduse la viata prin intermediul schemelor cromatice indraznete, iar texturile redau fidel elemente naturale. 

Barete si catarame

Fie ca este vorba despre barete late sau dimpotriva extrem de fine, catarame si curele atasate, sandalele noului sezon ne pun la incercare indemanarea si creativitatea. Ne putem juca in voie cu fasiile de matase sau cu snururile transformate in elemente de inchidere a sandalelor, astfel incat de fiecare data cand iesim din casa sa creem un nou look adaptat tinutei si locului in care mergem.
La Dior panglicile colorate invaluie glezna iar sireturile capata o noua utilitate, dovedind ca nu servesc doar botinelor sau pantofilor inchisi, Gucci mizeaza pe eleganta si subtilitate adaugand doar o bareta fina care trece peste degete si una pe glezna care confera stabilitate piciorului, Hermes opteaza pentru barete din piele late in tonuri de bej, iar Gucci se joaca cu curelele in design-ul sandalelor cu toc metalic cui. 

Combinatii de culori

Asistam la o deschidere spre culoare pe care nu am mai reperat-o de ceva vreme in moda si care este fara doar si poate binevenita, pe fondul trecerii intr-o noua decada. Designerii jongleaza cu schemele de culoare, realizand asocieri pe alocuri surprinzatoare, insa care ne ofera un motiv in plus pentru a ne destinde si a privi moda cu mai multa relaxare.
Fendi asociaza un verde kaki cu oranj si galben miere, Christopher Kane incearca o alaturare similara, optand insa pentru un verde crud, Miu Miu realizeaza o combinatia clasica de doua culori neutre cu una calda (alb, negru si roz intens), iar Prada reuneste nuantele curcubeului in sandale cu tocul ros si varful ascutit scurt din fasii subtiri de piele impletite (galben, albastru, fuchsia, verde, oranj). 

Sandale cu platforma

Sandalele cu platforma nu reprezinta o noutate absoluta, fiind prezente in fiecare an in aproape toate colectiile brandurilor. Primavara aceasta platoul extern domina detasat in tendinte, iar inaltimea acestuia coboara putin, pentru un plus de purtabilitate. Cateva artificii ce tin de design au fost operate in ceea ce priveste alternantele de culori a platformelor sau print-ul acestora.
Calvin Klein aduce in prim-plan sandalele cu platforma in tonuri de bej si crem, la Donna Karan tocul si platforma sunt imbracate din piele perforata cu ajutorul laserului, John Galliano alterneaza texturile (piele mata cu fasii din piele intoarsa), iar Matthew Williamson sculpteaza motivele vegetale pe un fond poleit parca cu foita de aur. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu