marți, 22 februarie 2011

Trucuri obligatorii pentru bucle perfecte!


Fericire pentru cele cu un par cret sau ondulat natural dar si pentru cele care s-au saturat de parul perfect intins: anul acesta buclele se poarta mai mult ca oricand! Fie ca vorbim de onduleurile lejere si romantice sau de buclele rotunde specifice tendintelor retro, in 2011 trebuie sa iti coafezi parul cu onduleuri.  Indiferent ca ai parul ondulat natural sau nu, pentru ca buclele sa arate cat mai bine, trebuie sa ai parul tuns bine. Cu cat parul este mai scurt, cu atat buclele sunt mai stranse. Daca ai parul foarte cret, evita tunsorile scurte sau medii. In schimb daca il ai ondulat, o tunsoare medie te poate avantaja, insa parul prea lung poate sa traga onduleurile si sa nu se mai formeze atat de bine. In ambele cazuri evita bretonul si filarea. Aceasta ultima metoda de tuns poate sa iti strice buclele naturale pentru multa vreme. Daca parul tau este drept tuns in scari, atunci alege onduleuri cat mai lejere. Daca parul tau este drept si tuns drept, poti alege si onduleuri mai stranse.

UNELTELE ADECVATE Daca iti doresti bucle perfecte, atunci trebuie sa stii ce unelte sa folosesti pentru a construi o coafura in acest sens. Lasa deoparte:
 • placa de intins parul
 • ondulatorul de proasta calitate, care iti arde parul si duce la aparitia firelor de par rebele.Alege un ondulator de calitate din ceramica.
 • peria de par, care duce la firele rebele. Ideal este ca parul cret sau ondulat natural sa fie pieptanat numai cand este ud, insa si atunci cu mare atentie. Foloseste: • un pieptene cu dintii rari pentru a pieptana parul, chiar si atunci cand este ud. Multi stilisti spun ca parul umed este foarte sensibil si trebuie pieptanat cu grija
. • numai uscatorul cu difuzor, care modifica fluxul de aer, protejand parul de uscare exagerata. Incepe prin urscarea parului cu un jet de aer cald, nu fierbinte si incearca sa eviti sa pui mana pe par in timpul uscarii
. • ondulatorul numai daca este necesar. Daca ai parul ondulat sau cret, evita-l! Daca ai parul drept foloseste-l numai cand te grabesti. Mai indicata este coafarea din perie pentru ondulare sau bigudiurile, daca doresti bucle mai artistice.

PRODUSELE CORESPUNZATOARE Daca ai parul drept foloseste samponul si balsamul pe care le foloseai si inainte, schimba numai produsele de coafare, alegand o spuma de par pentru onduleuri. Si un balsam fara clatire ar fi indicat in acest caz. Daca ai parul cret sau ondulat, ia in considerare urmatoarele sfaturi:
 • foloseste mai putin sampon, dedicat tipului tau de par. Spalandu-l prea des, ii vei slabi si mai mult structura. Spala-l o data sau de doua ori pe saptamana. Este de ajuns. Vei permite uleiurilor naturale ale acestuia sa mentina buclele in stare perfecta.
 • alege produsele potrivite tipului tau de bucle. Mai precis, combina produsele pentru a se potrivi parului tau. Daca ai parul subtire, amesteca putina spuma cu un gel de par mai delicat. Daca firul de par este foarte gros, atunci spuma de par pentru onduleuri amestec-o cu un gel de par mai puternic.
 • balsamul de par este cel mai bun prieten al onduleurilor tale. Foloseste un balsam normal, care iti hidrateaza corespunzator parul si clateste parul bine. Insa adauga-i acestuia si un balsam fara clatire, care are calitatea de a sculpta buclele si de a le proteja de factorii externi. O data pe luna foloseste si o masca hidratanta.

RUTINA IDEALA Indiferent de tipul tau de par, drept, ondulat sau cret, ca sa construiesti bucle perfecte, trebuie sa iti formezi o rutina a coafurii:
1. Spala parul, clateste-l bine. Tine-l intr-un prosop pentru a absorbi umezeala.
 2. Daca ai parul cret sau ondualt natural aplica un balsam fara clatire, dedicat parului tau.
3. Asteapta ca parul sa fie pe jumatate uscat si abia apoi aplica o spuma de par pentru onduleuri, intotdeauna de la varfuri catre radacina firelor de par.
 4. Coafeaza parul. Foloseste un ondulator sau bigudiuri daca ai parul drept. Foloseste peria cilindrica sau uscatorul de par cu difuzor sau lasa parul sa se usuce natural, daca ai parul cret sau ondulat
. 5. Nu folosi fixativ decat in cazuri extreme, daca ai nevoie ca parul sa reziste intr-o coafura complicata. Daca iti lasi parul sa cada natural, spuma va fi indeajuns pentru ca buclele sa reziste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu