duminică, 20 februarie 2011

Trucuri de styling!

Nu orice stil este potrivit pentru orice femeie. Simplul fapt ca jeansii skinny sunt la moda nu inseamna neaparat ca ei arata bine pe oricine. Nu-ti forta conformatia intr-o haina cu care nu-ti sta bine. Tine minte:
  • Rochiile-furou din materiale lucioase NU trebuie imbracate de femei care poarta masuri de peste 44. De ce?
  •  Materialul lucios adauga masa conformatiei si amplifica rotunjimile.
  • Jeansii cu talie joasa NU trebuie purtati de femei cu soldurilate sau cu abdomen proeminent. De ce? In loc sa uniformizeze conformatia, adauga umflaturi.
  • Femeile scunde NU trebuie sa poarte cizme in culori inchise pana la genunchi. De ce? Ele taie in doua imaginea si te fac sa pari cu o treime mai scunda decat esti.
  • Topurile scurte NU trebuie purtate de femeile cu sani mari, care au nevoie de sustinere la nivelul bustului. 

    2. Acorda importanta maxima accesoriilor

    Bijuteriile, esarfele, gentile si curelele pot salva o haina de la un aspect banal sau pot transforma pe loc o tinuta casual intr-una eleganta. De pilda, rochia neagra purtata cu un sirag de perle albe te face sa te simti ca o mica printesa; dar aceeasi rochie devine o tinuta de zi daca e purtata cu margele din plastic. In plus, accesoriile te ajuta sa-ti scoti in evidenta trasaturile sexy: un pandantiv stralucitor atrage atentia asupra decolteului frumos, o bratara stilata scoate in evidenta incheietura mainii.

    3. Nu cheltui mult pe haine in tendinte

    Nu cumpara un articol vestimentar doar pentru ca este la moda. Poate ca nu-ti pune in valoare silueta, poate ca este un trend care dispare pana la anul - si cui ii convine sa dea bani grei pe o haina pe care o poarta doar un sezon? O pereche de cizme din piele, clasice, cu toc inalt, vor arata bine si peste cinci ani, dar esti sigura ca turbanul, de pilda, va mai fi la moda si la anul?

    4. Alege materiale si croieli care te subtiaza

    Indiferent de conformatia trupului tau, unele materiale te fac sa pari supla, altele te "latesc". In general, materialele groase sau cu suprafata lucioasa, fie maresc, fie atrag atentia asupra unor zone. Pe de alta parte, materialele care curg si se aseaza frumos pe liniile corpului verticalizeaza siluetasi te fac sa pari mai supla. Daca vrei o silueta in forma de clepsidra, tine minte:
    • Materialele care maresc volumul sunt groase si rigide (lana, piele, denim), texturate (catifea, tweed, velur), lucioase (tafta, borangic, matase), in culori deschise sau stralucitoare (alb, roz-aprins, galben).
    • Materialele care diminueaza volumul sunt cele cu greutate medie (bumbac, poliester, jerseu mat, tricotaje fine, matase bruta) sau in culori inchise (albastru, negru).
    • Croielile care maresc volumul sunt concentrarile de materiale (pliuri, volane, fustele infasurate) si detaliile (buzunare, aplicatii, unghiuri).
    • Au efect de diminuare a trupului: materialele netede, drapate, detaliile verticale (cusaturi laterale, pliuri calcate).

    5. Alege lenjeria potrivita

    Inainte sa imbraci orice altceva, ai nevoie de o lenjerie intimabuna, mai ales daca esti o femeie cu forme medii sau pline.
    • Sutienul potrivit: iti sublineaza curbele, sustine ceea ce trebuie sustinut si nicio parte a bustului nu este prea stramt ca sa formeze colacei, la spate sau la subrat. Truc: imbraca peste sutien un tricou subtire, mulat, din bumbac 100%, pentru a vedea daca se intinde uniform peste sani.
    • Slipul potrivit: iti acopera fesele si nu este prea stramt in nicio parte a bazinului, astfel incat sa creeze colacei sau umflaturi. Slipul ideal e cel care nu se vede prin pantaloni.

    6. Imprimeurile si accesoriile trebuie sa fie proportionale cu corpul

     Imprimeurile si accesoriile te pot face sa pari mai voluminoasa ori mai scunda decat esti. Daca vrei ca o parte a corpului tau sa para mai mare, poarta imprimeuricu spatii mari intre imagini, modele neregulate si contraste de culoare intre imprimeu si fond.




    Daca, din contra, vrei sa pari mai putin voluminoasa, alege imprimeuri neregulate, cu spatii egale intre imagini si contraste reduse. La capitolulaccesorii, gentile XXL, colierele supra-dimensionate si hainele largi te fac sa pari mai mica, iar o poseta-plic minuscula te face sa pari mai mare.

    7. Foloseste pielea in avantajul tau

    Putina piele descoperita atrage instant privirea catre acea parte a corpului, indepartand-o de la un neajuns fizic pe care vrei sa-l ascunzi. Nu inseamna ca trebuie sa exagerezi cu decolteurile si tivurile scurte; descopera strategic pielea, pentru a atrage atentia asupra punctelor tale valoroase. Daca ai picioare lungi si drepte, poarta fuste mini; daca ai gatul gratios, expune-l; daca ai un decolteu frumos, poarta bluze in V sau in U.

    8. Ignora marimea.

    ... conteaza cum sta haina pe tine. Cand mergi la cumparaturi, nu te incapatana sa cumperi doar masura 42, pentru ca ai tu acasa o bluza de marimea asta care iti vine perfect. Fiecare companie are propriul sistem de masuri, astfel incat poti sa porti 42 la o marca si 44 la alta. Fa abstractie de etichete. Daca materialul face cute, inseamna ca haina respectiva iti este ori prea mare, ori prea mica. Daca nu gasesti niciuna care sa stea neted pe tine, nu ai incotro - trebuie sa o duci la ajustat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu