duminică, 20 februarie 2011

Cand stim ca relatia de cuplu nu mai merge?


Daca la inceput erai indragostita peste cap si lucrurile mergeau de minune, acum incepi sa te intrebi ce scartaie in relatia ta. Sa fie plictiseala? Obisnuinta? Altcineva sau pur si simplu nepotrivirea de caracter? Ca sa nu suferi mai tarziu, ar fi bine sa analizezi intreaga situatie, sa fi sincera cu tine si sa recunosti daca te afli in situatiile de mai jos. Iar daca te afli, vei fi mai pregatita sa discuti asta cu partenerul tau si sa gasiti o solutie.

1. Va intalniti si comunicarea lipseste cu desavarsire     .Daca pana nu demult partenerul era si prietenul caruia puteai sa ii impartasesti bucuriile sau temerile tale, acum el s-a transformat intr-un perete. Nu doar ca nu te mai asculta si nu se arata interesat, dar parca nici tie nu iti mai vine sa ii povestesti ceva. Situatia se agraveaza cu atat mai mult cu cat discutiile voastre se rezuma la lucruri generale sau persoane straine.


2. Viata sexuala nu mai e o placere, ci o problema. Desigur nu mereu viata sexuala poate fi de nota zece. Exista atatia factori externi care de multe ori ne impiedica sa fim asa cum ne dorim si cand ne dorim.Problema apare insa cand pasiunea dispare si totul intra parca intr-o rutina. 

Atunci apar si intrebarile: "Daca are pe altcineva?

3. Te minte si pretinde ca totul e normal. Descoperi din nefericire ca omul sincer care era la inceput s-a transformat acum intr-un mincinos. Fiecare dintre noi mai mintim pe alocuri, iar unele minciuni pot fi ajuta la dezvoltarea unei surprize. Nelalocul lor sunt acele minciuni pe care ti le spune zilnic. "Merg sa ma intalnesc cu un partener de afaceri si ia de fapt masa cu o amica", "Stau mai tarziu la serviciu si de fapt se intalneste cu baietii la o bere". Nu doar e normal ca aceste lucruri sa te deranjeze, dar e normal ca intr-un cuplu sa existe acea comunicare bazata pe sinceritate. Atata timp cat te afli intr-o relatie si partenerul trebuie sa stie ce faci si tu trebuie sa stii ce face el. Mai rau e cand el nu isi da seama ca greseste, pretinzand ca e normal ce face si ca nu trebuie sa dea raportul.

4. Petrece timpul cu altii, dar nu cu tine. Daca inainte, oricat de ocupat era isi gasea timp sa se intalneasca cu tine si acum e peste cap de ocupat fara motiv si nu ajungeti sa va vedeti atunci ar trebui sa incepi sa iti pui intrebari. Mai rau e atunci cand prietenii si munca trec pe primul loc si tu pe locul doi. Ori incearca sa iti transmita ceva fara cuvinte, ori te evita ori e pur si simplu las.

5. Concediul a venit, dar propunerea nu. Fiecare cuplu merge macar o data pe an intr-o excursie. Nu si voi. Asta pentru ca el nu pare prea interesat de un concediu cu tine. Prefera sa joace la pariuri sau sa mearga la pescuit cu baietii.

6. Violent fara motive. Daca ai constatat ca omul linistit si calm care nu vorbea urat si nu avea intentia sa omoare nici macar o musca s-a transformat in barbatul care nu te mai respecta, iti vorbeste urat si din cand in cand se gandeste ca o palma ti-ar prinde bine trebuie sa iei masuri rapide.Nici o femeie nu merita astfel de tratament si e mai mult de cat clar ca el nu stie ce e iubirea.

7. Gelos, posesiv si enervant. Sunt la urma urmei stari prin care trece fiecare. Important este ca ele sa nu depaseasca o limita, iar el sa devina un gelos fara motiv care sa te controlezeze din cinci in cinci minute ca sa vada cu cine si unde esti.

8. Nu mai e loc de respect si apreciere. Respectul fata de persoana de langa tine este unul din cele mai importante ingrediente pentru ca o relatie sa mearga. Daca acesta lipseste lucrurile nu au cum sa fie prea roz. Daca lipsei de respect se mai adauga si faptul ca el nu prea are vorbe de lauda asupra ta si nu te apreciaza cum se cuvine atunci poti sa ii spui la revedere.

9. Fara responsabilitati nu se poate. Fie ca e vorba despre lucruri casnice, copii sau nevoi personale in barbat trebuie sa gasesti acel suport, pe care sa te poti baza oricand si la orice ora. Daca acesta ii lipseste si nici nu da semne de o schimbare, ar trebui sa stai pe ganduri.

10. Lucreaza din ce in ce mai mult, doar ca nu se vede. Toti suntem supusi unui serviciu pe care trebuie sa il respectam si duce la capat daca vrem sa fim apreciati si platiti. Multi dintre noi facem si ore suplimentare pentru ca seful sa ne ia in ochi buni. Uneori tindem sa neglijam viata persoanala din cauza asta. Daca toata ziua e la serviciu, vine tarziu in noapte, mai merge si in delegatii si nici nu te suna sau sa te uimeste cu un mesaj dragut din timpul activitatiilor sale e clar ca ceva se intampla.
Chiar daca te afli intr-una din situatiile de fata si simti ca ceva nu merge, viata nu e pierduta. Incearca sa discuti cu partenerul sa vezi daca problemele au o rezolvare. Daca simti ca partenerul e indiferent si nu isi doreste rezolvarea lor, nu astepta ca ceva sa se schimbe de la sine. Ia mai bine o decizie care sa te scuteasca de suferinta de mai tarziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu