duminică, 20 februarie 2011

Cum aleg cea mai potrivita tunsoare in functie de forma fetei?


Care este forma fetei tale?
 
Pentru a gasi cea mai potrivita coafura pentru tine, trebuie intai sa identifici ce forma a fetei ai.
Iata un scurt ghid:
Ovala: In afara de evidenta forma ovala, tipul acesta de fata trebuie sa aiba proportii egale intre partea superioara si cea inferioara, intre frunte si mandibula. Se stie ca este forma ideala de fata, careia i se potrivesc multe tunsori.
Rotunda: lungimea si latimea cam de aceeasi dimensiune. Linia parului din dreptul fruntii e in general una lata, obrajii sunt proeminenti, barbia nu este pronuntata iar gatul este sau pare sa fie scurt.
In forma de inima: Daca ai fruntea mai lata si barbia mai ingusta, atunci aceasta este forma fetei tale.
Rotunda: Este asemanatoare cu forma ovala, proportiile sunt aceleasi, dar fata este mai “scurta”.
Triangulara: Forma opusa/inversa a fetei in forma de inima. Acest tip de fata are barbia mai lata, iar fruntea este ingusta.
Patrata: O mandibula proeminenta si trasaturi “patratoase”.
Dreptunghiulara/Rectangulara: O varianta alungita a formei patrate.
 
Par lung pentru a ingusta fata
 
Pentru fetele rotunde, o greseala foarte mare ar fi o tunsoare pana la barbie, pentru ca va atrage atentia asupra rotunjimii fetei. Pentru ca fata sa arate alungita si pentru a o subtia, trebuie aleasa o coafura cu parul lung, cel putin pana la umeri. Poti alege o tunsoare in scari, dar parul nu trebuie sa acopere fata, scarile ar trebui sa inceapa sub barbie. Parul lung este, de asemenea, foarte potrivit pentru fetele ovale.
 
 
Bretonul – camuflaj pentru defecte.
 
Bretonurile camufleaza foarte bine o frunte inalta si pot fi folosite cu succes pentru a indulci sau echilibra trasaturile prea “dure”. Bretonul arata cel mai bine atunci cand nu este foarte des sau gros, asa ca poti alege o vaianta mai “light”, doar cateva sufite de breton pot face minuni. Cu toate acestea, daca vrei sa faci o declaratie de moda indrazneata si trendy, poti alege si varianta de breton des.
Bretonul se potriveste perfect cu fetele in forma de inima, pentru a ascunde fruntea prea inalta, el este potrivit si pentru fata dreptunghiulara, tot pentru a echilibra trasaturile.
Evitati bretonul daca aveti o fata rotunda , pentru ca va face fata sa para si mai mica.
 
 
Tunsoarea in scari “imblanzeste” trasaturile.
 
Cand fata ta are linii drepte, precum cele ale unei fete dreptunghiulare sau patrate, o tunsoare in scari bine executata poate ascunde si “imblanzi” acele zone problematice, pentru a crea un look feminin. Mare grija la crearea de prea multe “straturi”, caci s-ar putea ca parul sa arate neglijent aranjat si carliontat.
 
 
Tunsorile scurte latesc barbia.
 
Fireste ca, in cazul in care ai barbia lata, nu vei alege un bob sau orice alta tunsoare pana la barbie. Cu toate acestea, pentru fetele in forma in inima, care au barbia mai putin proeminenta, este foarte potrivita o astfel de tunsoare, caci creeaza echilibru intre barbie si frunte. Parul scurt, tuns in scari, poate fi folosit cu succes de catre persoanele cu fata dreptunghiulara, pentru a echilibra fata.
 
 
Mai mult volum prin ondulare
 
Nu toata lumea are norocul unui par bogat si cu volum si cand ai o fata triunghiulara sau dreptunghiulara, putin volum in plus poate fi de mare ajutor. Poti alege un permanent usor (serios vorbind, nu mai suntem in anii '80, tratamentele sunt mult mai bune acum) sau ondularea pentru a adauga mai mult volum parului si pentru a echilibra trasaturile acestor tipuri de fete.
 
Acum ca ti-ai facut o idee despre forma fetei tale si despre ce tipuri de tunsori ti se potrivesc cel mai bine, poti alege o serie de tunsori din reviste, de pe Internet sau din cataloagele profesionale pentru a decide care este cea mai buna pentru forma fetei tale. Daca alegi cel mai bun stil pentru tine, frumusetea ta naturala va fi pusa in evidenta si te vei simti excelent in propria piele.

2 comentarii: