duminică, 20 februarie 2011

10 porunci pentru frumusetea unei femei !

1. Moda 

     O femeie nu trebuie sa se supuna niciodata dictaturii modei, ci trebuie sa se conduca dupa fantezia si gustul ei. De exemplu: mini-jupul face picioarele groase - si mai groase, iar o fusta larga face picioarele subtiri - si mai subtiri. Deci, fusta larga se potriveste cu picioarele mai groase, iar fusta mini, cu picioarele mai subtiri. 


2. Pieptanatura 
     Chiar si o frizura nepotrivita poate urati un obraz. Parul lins, pieptanat peste cap, accentueaza un nas prea lung sau o fata rotunda. Dimpotriva: ele vor fi atenuate de o coafura umflata ori de breton. 

3. Machiajul 
     Un machiaj prea accentuat stirbeste personalitatea unui obraz si il face sa semene cu o masca. Dimpotriva: un machiaj discret si decent accentueaza individualitatea expresiei. 

4. Culori 
     Culorile vesmintelor au si ele un cuvant greu de spus. Ele trebuie potrivite in functie de nuanta parului si a tenului. De exemplu: galbenul nu se potriveste cu o blonda si portocaliul cu o roscata. Dizarmonia alunga farmecul. Roscatelor li se potrivesc nuantele de bej, maro, verde, iar blondelor albul, negrul, culorile puternice. Brunetelor si femeilor cu par castaniu li se potrivesc toate culorile, cu exceptia maroului. 

5. Podoabe 
     Prea multe zorzoane deranjeaza, in loc sa atraga. Nu va transformati pieptul in uniforme de generali! Nici urechile, in cuiere! Nici degetele in suporturi pentru covrigi! Un inel gros, cu piatra mare, face o mana subtire si mai subtire; inele subtiri si lantisoarele fine nu se potrivesc cu mainile late si gatul gros; deci - cele mai potrivite bijuterii pentru femeile slabe sunt subtiri si fine, iar femeile plinute sa poarte bijuterii mari. 

6. Decolteuri 
     Sanii goi, fara sutien, etalati pe sub rochiile transparente nu sunt deloc excitanti, ei reprezinta un soc, nu un element de seductie. Decolteul si slitul unei rochii trebuie gandite cu inteligenta, astfel ca ele sa starneasca, nu sa omoare imaginatia barbatilor. Evitati deci exagerarile. 

7. Vorbitul 
     Nu repetati niciodata acelasi lucru de trei ori, asta duce la enervare. Cand vreti sa convingeti pe cineva, vorbiti de trei ori despre acelasi lucru, convingator. Asta apropie. 

8. Gatitul 
     Din cauza oboselii si-a lenii, multe femei recurg adesea la mancare semipreparata, pe care o servesc in farfurii de bucatarie, desperecheate si cu aspect ieftin: asta nu ajuta nici corpului si nici spiritului. Incercati cat mai des sa alcatuiti un meniu nou: carne proaspata, peste proaspat, legume proaspete, gatite la dorinta membrilor familiei, macar duminica. Si serviti mancarea pe farfurii aratoase, pentru ca masa sa va faca placere. E mult adevar in vechea zicala: Iubirea trece si prin stomac!

9. Sotul 
     Fiecare barbat face greseli, dar sa-l bati la cap intr-una pentru ca a gresit - asta face casnicia sau cuplul sa paraie. Asteptati mai bine un moment linistit, in care sa-i faceti o observatie critica bine argumentata: e mai eficient. Dar, in general, barbatii raspund pozitiv asteptarilor unei femei, atunci cand sunt laudati. 

10. Cuplul 
     Privitul ˆ la long la televizor ameninta intimitatea cuplului. In loc sa-ti traiesti tu insuti propria experienta, te lasi trait, preluand de-a gata experientele altora. Stiri, emisiuni-magazin, un film bun, urmarite din cand in cand, e OK. Dar mult mai important decat televizorul este sa incerci sa te apropii mai mult de celalalt. Nu va uitati la televizor cateva zile. La inceput, linistea va va stingheri. Apoi, veti fi uimit cate aveti de spus si de ascultat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu