vineri, 11 martie 2011

Cum sa-l uiti

Te-a parasit, l-ai parasit, , te-a inselat, l-ai inselat sau pur si simplu nu mai erati compatibili...Toate aceste situatii nu prea mai conteaza in momentul in care te-ai despartit de un barbat anume. Prea multe femei isi traiesc viata in reluare. Cand ai ganduri „de demult” incearca sa intelegi ca nu iti mai folosesc la nimic. E ok ca dupa o relatie sa te „reculegi” , dar asta nu inseamna ca trebuie sa porti doliu intrega viata. Sa nu exageram.     Trebuie sa intelegi ce s-a intamplat cu adevarat  ,asta e foarte important , ca sa stii ce ai de facut pe viitor, unde ai gresit si unde ai putea sa imbunatatesti; trebuie sa iti asculti vocea interioara, si sa intelegi ca orice ratare are intotdeauna si o oportunitate de castig in viata( vezi legea polaritatii ). Dar ce  sa o mai lungim.....Toate aceste teorii sunt sigura ca le stiti deja. Dupa ce am acceptat aceasta idee , haideti sa vedem ce am putea face pentru a usura situatia si a trece mai repede peste esec. Pai , gandeste-te asa:
1. Ai mai mult timp pentru tine ( mai te tii minte?!) de cand nu ai mai fost singura sau cu fetele la cumparaturi , sau intr-un bar, restaurant, club , etc...Pun pariu ca pentru multe dintre voi a trecut o eternitate de cand nu ati mai petrecut o zi in compania prietenelor ( sau a grupului de prieteni) doar tu si ele...Suna bine nu?
2. Ai ocazia de a te descoperi pe tine insuti: poate vrei mai mult, poate meriti mai mult si nici macar nu iti dadusei seama pana acum. Intreaba-te: ce vrei cu adevarat? Pentru ca evident ca iti doresti altceva decat ceea ce aveai pana acum .
3. Poate fi o grozava oportunitate pentru a-l intalni pe acela cu care chiar vrei sa fii. Poate pana acum ai facut diverse compromisuri in relatia ta si...stii ce? Nu ar trebui , iubirea nu inseamna limitare. Asa ca nu mai pierde vremea! Revino-ti si porneste in cautarea lui, fa-ti in minte un „portet” al barbatului ideal si nu te lasa pana nu il gasesti.
4. Trebuie sa fii fericita. Profita de aceasta ocazie a vietii, trateaz-o ca pe o mare oportunitate si incearca sa intelegi ce mesaj vrea sa iti trimita Univerul. Ce ar trebui sa faci pentru a fi fericita? Descopera singura, nu mai astepta sa iti spuna altii .
5. Esti desteapta, frumoasa, puternica, sigura pe tine si atata timp cat tu crezi in tine , vei realiza tot ceea ce iti doresti chiar daca momentan esti singura... Asta nu va fi pentru foarte mult timp daca ai incredere in tine si iti doresti sa schimbi situatia. Si mai ai si satisfacita de a realiza ce vrei tu ...by yourself..Nu iti mai spune nimeni ca „ ai facut asta pentru ca te-am ajutat eu” pentru ca vei stii ca nu e asa si nu iti vei mai pune la indoiala capacitatile.
Desigur, ne permitem sa fim putin ironice in situatii de genul asta. Asta nu inseamna ca ar trebui sa fim singure,  ca asa e mai bine. In niciun caz! Femeile care afirma asta , nu cred de fapt ca il pot gasi pe barbatul viselor lor si atunci se multumesc sa spuna ca „sunt toti la fel”sau „raman cu el  chiar daca e asa si pe dincolo ca decat sa fiu singura, etc, etc,”  . Trebuie sa intelegem ca nu e ok sa ne multumim cu putin cand am putea avea mult mai mult si fara cine stie ce efort extraordinar . Asa pare doar la inceput.  Doar stim si noi ca exista si barbati minunati pe lumea asta . 

Asa ca, lasati plansul si supararea la o parte si treceti la actiune ( pozitiva desigur).Nu va mai impovarati pe voi si pe ceilalti cu ganduri distructive. Deschideti ochii si observati frumusetea din jur. Permiteti-va sa visati si creati-va viata dupa bunul plac . Faceti ca Van Gogh , care , intrebat cum reuseste sa realizeze niste lucrari atat de desavarsite, a raspuns: „ Imi visez picturile, dupa care imi pictez visele”...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu