miercuri, 2 martie 2011

Trucuri ca sa pari mai slaba

Cum arat in aceasta rochie? Pantalonii astia ma fac grasa? Majoritatea dintre noi punem mereu intrebari similare persoanelor din jurul nostru in incercarea de a primi confirmari ca aratam bine. Dar intr-adevar hainele ne pot face sa aratam mai grase sau mai slabe? Kilogramele in plus pot fi destul de greu de dat jos uneori insa, chiar poti pacali ochiul cu ajutorul hainelor potrivite. Ce anume te face sa arati mai plinuta si ce poate reduce 5 kilograme si cativa centimetri din talie? Dintre recomandarile pe care expertii le repeta in emisiunile TV si in carti sau reviste, noi credem ca urmatoarele idei sunt cele mai bune:

 Concentreaza-te pe aspectele pozitive 
Daca ai cateva kilograme in plus, in primul rand, nu te simti rau in legatura cu corpul tau. Nu inseamna ca vei obtine o licenta pentru mancatul nesanatos si pentru sedentarism, dar daca ai cateva kilograme in plus si ti se pare ca nu poti pur si simplu sa le mai dai jos, trebuie sa inveti sa te pui in valoare. Concentreaza-te pe aspectele pozitive ale fizicului tau: zambetul tau, ochii, talia, picioarele, etc. Accentueaza punctele pozitive si ascunde-le pe cele negative. Spre exemplu, daca ai picioarele mai groase nu purta fuste prea scurte chiar daca acestea sunt in tendinte


                                                                                                                                                                                                    Iubeste culorile si nu iti fie frica sa experimentezi cu ele
Negrul nu este singura optiune pentru a arata mai slaba. Culoarile si varietatea te pot ajuta sa arati mai subtire. Daca alegi un aspect monocrom, intr-o nuanta care se potriveste cu nuanta pielii tale, vei determina persoanele din jur sa fie atente la chipul tau stralucitor. Nu iti fie teama de culoare; secretul este sa utilizezi o culoare in nuante diferite si astfel sa obtii un look monocromatic. Tine minte faptul ca o croiala te poate dezavantaja mai mult decat o culoare. Asa ca este timpul sa dai viata garderobei si sa adaugi si alte piese vestimentare langa cele negre.


Pari mai inalta
 Daca nu esti foarte inalta, incearca sa adaugi cativa centimetri folosind pantaloni care acopera pantofii. Acesta este un truc folosit de multi stilisti. Daca pantalonii acopera pantofii, picioarele arata mai lungi si te fac sa pari mai inalta.


Multe femei cred ca in cazul in care hainele sunt foarte stramte sau prea largi, vor arata mai slabe. Acest lucru nu este adevarat; ele vor arata chiar mai plinute. Hainele tale trebuie sa ti se potriveasca, ele nu trebuie sa fie nici prea lalai, dar nici prea mulate. Alege haine care cad drept pe langa corp si care iti pun in evidenta punctele forte. Daca esti lata in umeri nu purta rochii care lasa neacoperita aceasta parte a corpului, asa cum a facut Jessica Simpson.

Evita hainele prea stramte
Sa fim sincere, hainele prea mulate te vor face sa arati ca un carnacior umplut, deoarece colaceii si zonele in care s-a acumulat un exces de grasime vor iesi in evidenta si vor atrage atentia in mod neplacut. Asta este exact ceea ce vrem sa evitam: concentrarea atentiei in locuri gresite.


Nu purta haine prea largi
Hainele supradimensionate pot ascunde imperfectiunile, dar in acelasi timp, acestea nu iti flateaza punctele pozitive si nu numai ca vei arata mai mare, dar, de asemenea, corpul tau va parea fara nicio forma. Vei pune astfel in evidenta exact lucrurile pe care doresti sa le ascunzi de fapt. Uita deci de tricourile lalai si bluzele largi, fara nicio forma.



Evita excesul de material in zona taliei 
Pantalonii si fustele cu pliuri, talie din elastic nu fac decat sa adauge volum in zona taliei. La fel si volanele, fundele sau alte detalii aplicate exact in acea parte a corpului. Cand alegi bluze mergi pe o croiala dreapta sau usor evazata, iar atunci cand iti cumperi fuste sau pantaloni, cauta doar modele care se inchid cu fermoar sau nasturi.


Fuste lungi pentru persoanele inalte, sub genunchi pentru mignone 
Daca esti inalta, poti purta fuste lungi, care te vor ajuta sa pari mai supla. Daca dimpotriva, esti mignona, o fusta lunga te va face sa pari si mai scunda, dar o fusta care ajunge exact pana sub genunchi te va face sa arati mai inalta si mai slaba.


Imprimeurile „pacalesc" ochiul Imprimeurile creeaza iluzii optice. 
Dungile diagonale si in zig zag pot pacali privirea si reusesc sa distraga atentia de pe zonele cu probleme. Evita in schimb dungile orizontale, deoarece iti vor adauga cateva kilograme si fii atenta atunci cand alegi dungi orizontale. Nu purta dungi verticale foarte late, deoarece nu iti vor fi de ajutor. Alege in schimb dungi verticale mai subtiri sau de latimi medii.


Stilul empire 
Rochiile in stilul empire cu talie inalta te pot ajuta sa ascunzi cateva kilograme in plus din zona abdomenului si a soldurilor, oferind un efect vizual de inaltime si deci ajutandu-te sa arati mai inalta si mai supla.

Poarta bluze cu o lungime potrivita 
Evita topurile care ajung exact pana in talie. Poarta bluze care sunt mai lungi, care acopera talia pantalonilor, pentru a ascunde centimetrii in plus din aceasta zona. Pentru a vedea daca lungimea unei bluze este ptrivita, apleaca-te intr-un unghi de 90 de grade si observa daca ti se vede spatele gol. Daca se intampla acest lucru, inseamna ca topul ales este prea scurt. 

Poarta decolteuri in V 
Bluzele cu decolteu in V alungesc gatul, oferind un contur frumos fetei si partii superioare a corpului. In locul unui decolteu rotund sau patrat, cauta bluze cu decolteu in V pentru a arata mai supla, deoarece acest tip de decolteu distrage atentia din zona mediana a corpului.Nu purta un decolteu atat de adanc precum cel al Rihannei, dar retine ca daca nu ai gatul prea lung sau daca ai gusa, decolteul in V iti poate oferi o imagine mult mai frumoasa decat cel pe rotund sau la baza gatului.


Ai grija la talia pantalonilor sau a fustelor 
Chiar daca o pereche de pantaloni se aranjeaza bine pe solduri si pe picioare, daca in talie te strang cat de putin, evita sa ii porti. Acestia vor accentua colaceii, impingand grasimea in afara si vei obtine un aspect dizgratios.  

Ai grija la accesorii . 
Ele te pot face, de asemenea, sa arati mai grasa sau mai slaba. Daca ai probleme cu colaceii sau talia groasa, curele late ar trebui sa fie evitate, deoarece atrag atentia pe burta. In acelasi mod colierele prea apropiate de fata ar trebui sa fie utilizate cu atentie, daca ai barbia dubla, deoarece vor accentua barbia. Colierele mai lungi au efect opus, asa ca este mai bine sa alegi astfel de modele


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu