sâmbătă, 5 martie 2011

Cum iti dai seama ca vei fi parasita

Va suna cunoscuta expresia "Trebuie sa vorbim"  sau "Trebuie sa luam o pauza"? Mie da , si vreau sa va spun ca nici una nici alta nu aduc nimic bun, asa ca incepeti sa va pregatiti psihic pentru ca e foarte probabil sa urmeze si o fraza de genul "Cred ca nu mai merge " sau "Nu ne mai potrivim".

Nu exista o carte sau un ghid al despartirii, insa exista cateva semne general valabile care preconizeaza inevitabilul moment al despartirii. Si cum nu exista un remediu pentru inima ranita, stiind ce te asteapta, poate vei reusi sa depasesti mai repede momentul despartirii. Iata cateva semne impartasite de expertii sexologi ai publicatiei on line alovelinksplus.com, prin care sa iti dai seama ca iubitul tau tocmai si-a pus in gand sa te paraseasca.
Incepe sa urasca telefonul
Desi, de cand v-ati cunoscut si pana mai ieri, vorbitul la telefon era o placere, brusc situatia s-a schimbat. De cate ori il suni inventeaza cate o scuza, fie ca este ocupat, fie ca il suna cineva pe linia cealalta sau, mai grav, nu a auzit telefonul. Mai mult decat atat, nici macar nu mai suna sa iti spuna ca intarzie.
In momentul in care il suni si auzi inregistrarea mesageriei vocale (in noptile lui dese de iesit cu prietenii) ar trebui sa iti pui niste semne de intrebare. Daca intuiesti ca acesta ar fi unul dintre motivele despartirii, atunci planuieste si tu o iesire cu fetele si lasa-ti telefonul acasa, sau daca te suna, nu ii raspunde. Asa iti poti da seama ce se intampla de fapt. Brusc isi poate da seama cat de mult ii lipsesti. In cazul in care nu te suna, probabil ca e timpul sa fii tu cea care ia o decizie.
Evita sa mai vorbeasca despre viitor
Si nu ne referim aici la vorbitul in general, ci la planurile pe care obisnuiati sa le faceti pana acum. Pentru ca probabil are deja alte planuri, evita sa iti raspunda daca vrea sa mergeti la film in week-end. Orice include planuri de viitor, de exemplu vacante sau reuniuni de familie, il enerveaza instantaneu. Daca ai renuntat sa mai faci parte din agenda lui saptamanala, este momentul sa iti pui un semn de intrebare.
Nu mai este atras de tine
Este absolut normal ca viata voastra sexuala sa nu mai fie cea de la inceputul relatiei, dar asta nu presupune sa dormiti in paturi separate. In momentul in care acest lucru devine din ce in ce mai des, scuze de genul “am venit tarziu si nu am vrut sa te trezesc”, nu isi mai au locul. O schimbare dramatica in comportamentul sexual al unui barbat poate presupune doua lucuri: ori nu mai este atras de tine, asta insemnand ca nu mai vrea sa faca dragoste cu tine, ori si-a gasit pe altcineva. Daca ai incercat sa il atragi in pat altfel decat o faceai pana acum si a refuzat, e clar ca ceva s-a schimbat. Nu te gandi ca e ceva cu tine, gandeste-te pur si simplu ca oamenii se schimba.
Are nevoie de spatiu
Celebrele replici “am nevoie de spatiu” sau “cred ca ar trebui sa ne intalnim si cu alte persoane” sunt mai mult decat suficiente sa iti dai seama ca nu isi mai doreste nimic de la relatia actuala. Potrivit psihologilor, in general oamenii evita sa ii raneasca pe ceilalti, astfel incat se folosesc de asa numitele “strategii de iesire”. Spunandu-ti ca vrea sa va vedeti si cu alte persoane, nu face decat sa isi gasesca el o cale de iesire. A spune ca ar fi cazul sa iesiti si cu alte persoane si a nu pronunta cuvantul despartire, inseamana de fapt a nu va mai vedea deloc.
Preocuparea principala: aspectul fizic
Instantaneu iubitul tau decide sa mearga din ce in ce mai des la sala de forta. Incepe sa tina o dieta si sa aiba mai multa grija de aspectul fizic. Daca inainte ura sa mearga cu tine prin magazine, acum shoppingul face parte din noile lui pasiuni. Desi intotdeauna l-ai placut si cu un pic de burtica, nu intelegi ce se intampla, de unde aceasta schimbare atat de brusca. Interesul evident si mai mult decat obsedant fata de aspectul fizic indica faptul ca iubitul tau vrea sa isi reia viata de Don Juan sau sa impresioneze pe cineva.
Gesturile spun mai mult decat o mie de cuvinte
Imbratisarile parca nu mai sunt precum cele de la inceputul relatiei; cand vine seara acasa nici macar nu te mai saruta; daca iesiti undeva impreuna, evita sa te mai tina de mana – iata doar cateva dintre semnele prin care sa iti dai seama ca iubitul tau vrea o schimbare majora in viata lui. Daca simti ca ceva nu este in regula, analizeaza-i gesturile, astfel incat sa iti dai seama ce se petrece in mintea lui. De obicei, intuitia feminina nu da gres. Incearca sa vorbesti cu el, chiar daca adevarul doare; meriti o explicatie.
Daca ai observat ca cel putin unul dintre semnele de mai sus si-au facut aparitia, poate ca ar fi timpul sa iti reevaluezi relatia. Incearca sa identifici eventualele probleme care au aparut, fara sa fie nevoie de o despartire. Gaseste timp si vorbiti despre voi. Daca pur si simplu nu se mai poate face nimic, semnele de mai sus te vor putea ajuta sa iti dai seama daca ai tras lozul necastigator

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu