joi, 5 mai 2011

Ce cred barbatii despre parul si machiajul tau

Te-ai gandit vreodata ce parere au barbatii pe care ii intalnesti despre cum iti aranjezi parul si cum te machiezi? 

Cosmopolitan a cautat raspunsuri la aceste intrebari pentru tine, atat printre barbati cat si cu ajutorul unor specialisti. Iata ce atrage atentia barbatilor in ce priveste machiajul si parul si ce cred ei despre cum te infrumusetezi. 

A. Machiajul

1. Ce observa mai intai

Reporterii Cosmopolitan au adresat urmatoarea intrebare unui numar de 100 de barbati, pe strada: "Ce observi prima data la o fata: ochii sau buzele?". 81% au spus ca observa ochii, iar 19% buzele. 

2. Machiajul ochilor

Barbatii prefera ca ochii sa fie subliniati cu negru, insa multe fete sunt tentate sa incerce si diferite culori. Potrivit antropologului Helen Fisher, machiajul de tip "ochi fumurii" face ca ochii tai sa para mai mari, iar barbatii gasesc acest aspect ca fiind atragator. Pentru un rezultat de efect incearca o linie fina cu tus negru si apoi un fard gri. 

3. Genele

Daca folosesti de obicei gene false, ar fi bine sa te reorientezi. Barbatilor nu le place falsitatea; ei vor sa vada ce este natural la tine. Si, chiar daca iti place atentia pe care o atragi atunci cand iti pui gene false, incearca sa te limitezi doar la un rimel aplicat pe genele tale naturale. 

4. Cat machiaj ai

Pentru multi dintre barbati, un machiaj in exces sau prost aplicat este dezamagitor. Insa, un luciu de buze si un rimel sunt mai bune decat deloc. Putin machiaj adauga feminintate si sugereaza ca femeii respective ii pasa de cum arata. Potrivit unui specialist in machiaj din New York, Amanda Redgrave, cele patru produse esentiale pentru ca o femeie sa aiba un plus de frumusete sunt: putin anticearcan, rimel, luciu de buze si un pic de fard de obraji, pentru a da culoare.

5. Barbatii percep diferit frumusetea

In urma unui studiu recent, o echipa de cercetatori a descoperit faptul ca femeile folosesc ambele parti din creier pentru a percepe frumusetea in timp ce barbatii folosesc numai partea dreapta. Asta inseamna ca ele acorda mult mai multa atentie detaliilor, in timp ce ei observa in ansamblu frumusetea. 

6. Fardul de obraz este important

Un alt studiu a aratat ca putina roseata in obraji ii face pe barbati sa te gaseasca mai atragatoare, cel mai probabil deoarece sugereaza sanatate. Aplica un fard de obraj, insa ai grija sa nu fie strident sau in exces.

7. Buzele

Adesea, femeile se gandesc la culoarea rujului ca la pantofi - cand se plictisesc, vor alta, poate mai indrazneata. Insa barbatii nu prea sunt atrasi de nuantele salbatice sau de un luciu de buze aplicat in cantitate mare deoarece se gandesc ca acele buze atat de "vopsite" il vor saruta, iar acel ruj aprins si acel luciu in exces se vor intinde pe fata lui. 

B. Parul

1. Stilul si rutina

O alta intrebare care a fost adresata celor 100 de barbati chestionati pe strada a fost: "Iti pasa daca o femeie isi aranjeaza parul la fel in fiecare zi?". 71% au raspuns "nu", iar 29% - "da". 

2. Coditele impletite

Tot cei o suta au fost intrebati daca le plac coditele impletite, sub diverse forme, sau daca li se par nepotrivite. 83% dintre ei au spus ca le gasesc dragute, iar 17% ca sunt nepotrivite. 

3. Par prins sau lasat liber?

43% dintre respondenti au spus ca prefera ca o femeie sa aiba parul prins, 37% ca le place liber, iar 20% au afirmat ca ambele variante sunt la fel pentru ei. 

4. Tunsorile asimetrice

Surprinzator, 76% dintre barbatii chestionati au spus ca adora aceste tunsori, in timp ce 24% au declarat ca le detesta. 

5. Lungimea parului

55% dintre barbati au spus ca li se pare mai sexy o lungime medie, cam cu un lat de palma peste umeri, spre deosebire de un par foarte lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu